Новите правила и политики ще влязат в сила на 1 юли.

image

С цел по-нататъшно укрепване на митническата защита на правата върху интелектуалната собственост, ефективно премахване на незаконния износ на стоки, които нарушават правата, и създаване на бизнес среда от световна класа, Шенженските митници ще стартират шестмесечно специално действие за действие с кодово име "longteng" 2019 г. “от 1 юли 2019 година. Съобщава се, че това е трета поредна година за извършване на специалната операция на Шенженската митница.

image

Попълване на "марка" в митническата декларация:


1. Онези с логото R или TM трябва да бъдат маркирани.


2. Ако на продукта няма логото R или TM, но има явни букви или китайски символи на продукта или опаковката, марката може също да бъде регистрирана.


3. Ако на продукта или опаковката няма знак R или TM и никакви очевидни букви или китайски букви, продуктът не се лицензира.


4. Уебсайт на анкетата за регистрация на митническа защита на интелектуалната собственост:

http://www.haiguanbeian.com/zscq/search/jsp/vBrandSearchIndex.jsp

image

По време на специална операция, шенженски митнически според характеристиките на различни транспортни канали и нарушение на търговската форма, прецизност, точно, да се отглеждат за укрепване на износа на предприятието на интелектуална собственост, ефективно защита на законните права и интереси на предприятията. чуждестранни инвестиции, за борба с неправомерното поведение на възпрепятстване на нарушения на връзките за внос и износ, поддържане на реда на справедлива и строга търговия с внос и износ.

Тарифният списък на САЩ на стойност 200 млрд. Долара може да се използва за изключване


На 30 юни американският тарифен списък на стойност 200 млрд. Долара може да се използва за изключване. На 19 юни офисът на търговския представител на САЩ (USTR) издаде известие, готово официално да стартира процеса на изключване на продуктите от тарифни листи на стойност 200 милиарда долара.

image

Нашата заявка за изключване на тарифите от 200 милиарда долара

http://exclusions.USTR.gov

Сайтът ще бъде пуснат в експлоатация от 30 юни 2019 г. Крайният срок за кандидатстване е 30 септември 2019 г.

image

Какви компании могат да кандидатстват за изключване?


Заявлението за изключване на продукти се подава от нас. Препоръчително е всяко експортно предприятие да се свърже с нас като вносител или производител на марка за активно участие и да подаде заявление за изключване в съответствие с горните изисквания след официалното откриване на процедурата за изключване.


Заслужава да се отбележи, че ефектът от решението за изключване на продукта е със задна дата. Ако продуктът е изключен, частта от допълнителната тарифа, която вече е платена от 24 септември 2018 г., ще бъде възстановена. USTR премахна някои от 34-те милиарда продукти в списъка, които ще подлежат на допълнителни тарифи, започвайки от 6 юли 2018 година.


USTR премахна някои от 34-те милиарда продукти в списъка, които ще подлежат на допълнителни тарифи, започвайки от 6 юли 2018 година.
График и списък за изключване на Съединените щати, наложени тарифи за Китай
Налагането Тарифен списък започнете да налагате време наложена ставка бележки
34 милиарда 06.07.2018 25% Пет кръга бяха елиминирани
16 милиарда 08.23.2018 25% Не изключи
200 милиарда 17.09.2018 10% Не е изключено (10% продължават да се прилагат за стоки, които са били доставени от Китай преди 10 май 2019 г., но не са пристигнали в САЩ преди 15 юни)
05.10.2019 25%
300 милиарда Да се определи 25% Публично изслушване на 17 юни 2019 г. Подаването на опровержение след изслушване приключва на 24 юни 2019 г.
изключвам Изпускателни кръгове
HTS номер на ъгъла Номер на Федералния регистър Започнете времето за елиминиране Принадлежи към допълнителния списък за налагане
Първа партида 9903.88.05 83 FR 67463 12.28.2018 34 милиарда
Втора партида 9903.88.06 84 FR 11152 03.25.2019 35 милиарда
Трета партида 9903.88.07 84 FR 16310 18.04.2019 36 милиарда
Отпред Партия 9903.88.08 84 FR 21389 05/04/2019 37 милиарда
Пета партида 9903.88.10 84 FR 25895 06.04.2019 38 милиарда
Указания за изключване: "време за изключване" означава, че износът от Китай за САЩ е освободен от допълнителни тарифи в рамките на една година след тази дата. И, от датата на налога, за да наложи тарифи са били по време на периода на пост, може да се прилага към САЩ митническа тарифа данъчна декларация място, за да добавите (т.е., да се премахне с обратно действие).
Забележка: ние вече не налагаме допълнителните 300 млрд. Долара след срещата на лидерите на Г-20.От 1 юли, ако този документ не може да бъде предоставен за износ на химически продукти в Южна Корея, освобождаването от митница няма да бъде възможно и ще бъдат наложени глоби.

image

K-reach се прилага за компании, които произвеждат или внасят химикали в Южна Корея и за чуждестранни компании, които изнасят химикали в Южна Корея. Чуждестранни компании, които не изнасят за Южна Корея, но образуват вериги за доставки с компании, които произвеждат или изнасят в Южна Корея, също могат да бъдат засегнати.

Важно е да се отбележи, че k-reach не се прилага в следните ситуации:


Радиоактивен материал


лекарство


Анестетикът


козметични продукти


пестицид


тор


Храни, хранителни добавки, хранителни контейнери и опаковки за храни


Фураж за добитък


Експлозивни, боеприпаси


Военни доставки


Функционална здравословна храна


Медицински апарати и инструменти


Новият план за изпълнение на пристанището за експортно плаване демонстрира новия стандарт за таксуване


Стандартът на таксуване на претоварването на износа при доставка на нов манифест в пристанището в Нингбо ще бъде осъществен на 1 юли. Няколко спедитори издадоха съответните известия.

image

Експортни плавателни съдове пристанище планира нов манифест на генериране и предаване на голямо увеличение на износа резервация спедиторско предприятие корабни оперативни и редица разходи, с оглед на обективни условия и нова работа по-трудно, и по отношение на други нации пристанищни практики, на на базата на съчетаване с реалното положение на пристанището Нингбо, корабоплаването на митниците изисква нов планировчик на експортни пристанища, който се проявява в следните стандарти:


image

Чрез системата за електронна търговия онлайн или между предприятието за превоз на товари, представяйте модела EDI за планиране на пристанището, според 30 юана / билет за клиента или други агенти такса;


Ако предварителният манифест се представя на хартиен носител или по друг начин, таксата е 60 юана / билет за главницата или агента.


За специални операции като промяна или изтриване на манифест по пощата след изпращане на предварително договорения транспортен манифест, на изпращача или на молителя ще бъде начислена такса за изпращане на манифеста за доставка, стандартът на таксата е 60 юана / билет / време, като горната такса се извършва. да не включват други такси на съответните агенти по морския транспорт.


Таксата ще влезе в сила от 1 юли 2019 година.

image

Пристанището на Шанхай е въвело безвъзмездно коносамент за някои корабни агенти


Наскоро Шанхай издаде известие: решение от 1 юли 2019 г., от част от корабното поколение започва да прилага изцяло хартиен наклад за внос, вече не приема хартиени товарителници. Клиентите могат да бъдат упълномощени от електронната информация за товарителницата на пристанищната група, която приема уебсайта на центъра (www.sipg.com.cn), който пряко се занимава с куфар. Подробности за уведомлението са, както следва:


image

image

image

Съвети:

Моля, обърнете специално внимание на известието за безвъзмездно коносамент за внос, издадено от морската агенция от предприятията, които все още използват хартиена товарителница, и не забравяйте да запишете и отворите разрешението на електронния коносамент преди 1 юли, за да не да повлияе на обичайното митническо освобождаване.


Гуанджоу анулира агенцията инспекция услуга такси елементи


image


Комисия за развитие и реформа в Гуанджоу


Известие за анулиране на възнагражденията за услуги по инспекция на агенцията и карантина


Реформа на косъма на метлака [2019] не. 379


Подходящи единици:


От 1 август 2018 г. официално е въведена интегрираната декларация за вносни и износни стоки на митниците. Първоначалната декларация и системата за декларация за инспекция са интегрирани в една декларационна система, за да се реализира една декларация и едно митническо освобождаване. С оглед на факта, че таксата за инспекция на агенцията е двойна позиция за таксуване в същата връзка с таксата за декларация на агенцията, за да се оптимизира бизнес средата на пристанището и да се стандартизира поведението за таксуване, ние решихме да отменим службата за проверка на агенцията. такса по вноса и износа след проучване. Съответните предприятия не трябва да отлагат или да отказват да го приложат по някаква причина, нито да продължат да събират такси под каквото и да е друго име.


Това известие влиза в сила от 1 юли 2019 г.
Комисия за развитие и реформа в Гуанджоу

26 юни 2019 г.imageКитай и Беларус официално въведоха взаимно признаване на ОИО


През април 2019 г. митническите органи на Китай и Беларус подписаха официално споразумение за взаимно признаване на системата за управление на предприятието на Китайската народна република и системата на ОИО в Беларус (наричана по-долу „споразумение за взаимно признаване“).

image

Решението ще влезе в сила на 24 юли 2019 година.


1. В съответствие със споразумението за взаимно признаване китайските и белите държави взаимно признават "оторизирания икономически оператор" на митниците на другата страна за улесняване на митническото освобождаване за стоки за внос и износ на предприятия от ОИО на двете страни.


Сред тях белградските митници признават китайското митническо предприятие за напреднали сертифициране като взаимно признато предприятие на ОИО, а китайските митници признават българските митници като взаимно признато предприятие на ОИО.


2. По време на митническото оформяне на вносни и износни стоки, Китай и Беларус си предоставят на другите предприятия ОИО следните мерки за улесняване:


Намаляване на прегледа на документите; (I) прилагане на по-ниска инспекция; Даване на приоритет на инспекцията на стоки, които трябва да бъдат инспектирани; Назначава служител за митническа връзка за незабавна комуникация за разрешаване на проблемите на митническото оформяне на ОИО; Ускорено митническо оформяне, включително приоритетно освобождаване, ако международната търговия бъде нарушена и възобновена.


III. Усъвършенстваните предприятия за сертифициране на китайски митници с внос и износ с Беларус трябва да кодират AEO: AEOCN + 10-цифрен корпоративен код, регистриран с китайски митници.


Например, AEOCN0123456789 уведомява вносителя или износителя на Беларус да попълни декларацията в съответствие с разпоредбите на митническите служби на Беларус. Митниците на Беларус ще дадат съответните мерки за улеснение, след като потвърдят идентичността на предприятието на ОИО с обичаите на Китай.


4. Когато предприятието декларира внесените стоки на "предприятие от трети вид АЕО" в Русия, то попълва кодът на ОИО на бенефициера в колоната "код за чуждестранен изпращач" в колоната "код за чуждестранен изпращач" в колоната "отвъдморски експедитор" в формуляра за декларация за внос и съответно колоната "код за ОИО на изпращача" във воден и въздушен товарен манифест. Когато едно предприятие изнася стоки в предприятия за ОИО в Беларус, то трябва да попълни кода на ОИО на получателя в колоната "чуждестранен получател" на формуляра за декларация за износ и колоната на "код на ОИО на получателя" на водния и въздушния товар манифест.


Попълнете: "код на държавата (BY) + код на предприятието AEO (4 цифри)", например "BY1234". След като потвърди идентичността на ОИО в Беларус, китайските митници ще предоставят съответните мерки за улесняване.


От 1 юли ще бъде прехвърлена нова група от 8 категории от категорията за неограничен внос до категорията за ограничен внос


През последните години вносът на "чужди отпадъци" не е спрял, увеличавайки натоварването на регионалното замърсяване на околната среда, причинявайки сериозно замърсяване на околната среда в някои райони. Така в края на 2018 г., публично съобщение четири министерства и комисии като екологична среда, за по-нататъшно коригиране на каталога на вноса на твърди отпадъци, като железен и стоманен скрап, мед FeiSuiLiao, алуминий FeiSuiLiao осем разновидности на твърди отпадъци от нерестриктивен каталог за внос на твърди отпадъци като суровини към каталога на твърдите отпадъци като суровини към рестриктивния клас на вноса от 1 юли 2019 г.


От 1 юли, тези стоки тарифен код най-облагодетелствана нация данъчна ставка намаляванеПланът за временно коригиране на тарифите за внос и износ през 2019 г. е реализиран на 1 януари 2019 г. Схемата коригира тарифната ставка на най-облагодетелствана нация, тарифна квота, тарифна ставка на споразумението, преференциална тарифа и тарифна ставка за износ.


Сред тях временните тарифни ставки за вносните стоки, включително 33 тарифни ставки, ще бъдат коригирани от 1 юли, основно свързани с видеорекордери, компоненти на камерата за мобилни телефони, камери с висока разделителна способност, компоненти на сензорите за инфрачервени термометри, тестване и сортиране на интегрални схеми. оборудване.


image

Съгласно споразумението за намаляване на данъчното облагане на продуктите на информационните технологии, четвъртата стъпка за намаляване на данъците ще бъде осъществена на 298 продукта от информационните технологии, считано от 1 юли 2019 г., като се елиминира временната ставка на данъка върху вноса на 14 продукта и се стеснява приложното поле на временните данък върху вноса на един продукт.


image