Никел-Титан памет сплав супер участък прежда
Никел-Титан памет сплав супер участък прежда
Чат сега
Информация за продукта

Никел титанов памет тел от сплави

Страшимир сплав , също на име nitinol тел, това е смес от Титан и никел, където aire двата елемента присъстват в равни атомни процента Ni:Ti = 55:45.

Той основно има две свойства: форма памет ефект и superlasticity тази информация разбира се, памет форма е способността на Страшимир тел да претърпи деформация при една температура, след това възстанови формата си оригинален, underformed при нагряване над своя "преход". Но superlasticity се извършва в тесен температурен диапазон, точно над температурата му трансформация; в този случай, липса на отопление е необходимо да предизвика underformed фигурата да се възстанови.

Основната productes е Страшимир сплав плоча ,Страшимир тел от сплави;

Страшимир форма памет сплав - фина тръба
Области на приложение: медицински, авиация, електроника, морската промишленост, нефтохимическата индустрия, война промишленост, автомобилни и други компоненти, прецизен инструмент.

  • Nitinol е популярен и изключително издръжливи очила в рамки. Тя се използва в някои механични часовници извори.

  • Тя може да се използва като система за контрол на Температурата; както той промени формата, той може да активира превключвател за контрол на температурата.

  • Той се използва в мобилен телефон технология като прибиращ антена или микрофон бум, поради своя изключително гъвкава и механична памет характер.

  • Той се използва в някои продукти, новост,магьосници да демонстрират "психически" правомощия, като лъжица ще завой само себе си, когато се използва да се разбърква чай, кафе или друга топла течност.

  • Тя също може да се използва като проводници, които се използват за да откриете и маркирате тумори на гърдата, така че след операцията може да бъде по-точен.Запитване